Bulina albastră în Germania

Bulina albastră în Germania

Bulina albastră are ca scop reducerea concentrației de oxizi de nitrogen (NOx) și îmbunătățirea calității aerului în orașe prin restricția accesului mașinilor pe motorină.

Termenul-limită pentru introducerea buline albastre nu a fost încă stabilit și deocamdată este în faza de negocieri.

Cine va primi bulina albastră?

Vehiculele pe benzină care în prezent îndeplinesc cerințele pentru bulina verde ar trebui să poată să primească bulina albastră. Poate să apară o problemă la mașinile pe motorină, pentru car se vor aplica reguli mai stricte. Se presupune că doar mașinile pe motorină cu un nivel minim de poluare a aerului care va atinge standardul Euro 6 vor primi bulina. Aceasta va include prin urmare mașinile noi pe motorină produse din septembrie 2015.

 

Zonele albastre cu emisii reduse

Deși acestea încă nu au fost stabilite, dezbaterea pe tema zonelor albastre continuă în Germania și este posibil să fie înființate în viitor (în general în intervalul 2019 - 2020).

Ar trebui să fie o preocupare pentru acele orașe și municipalități în care există depășiri mari regulate ale limitelor de oxizi de nitrogen. Este posibil ca aceste zone cu emisii reduse să aibă o valabilitate permanentă sau temporară - de exemplu, în cazurile unor concentrări extrem de mari de impurități sau în anumite intervale orare.

Având în vedere că astfel de condiții stricte vor complica transportul pentru mulți cetățeni germani proprietari de mașini pe motorină, se așteaptă ca aceste condiții să mai fie ajustate, urmând să vă informăm despre acestea.

Nu uitați de bulina verde obligatorie

Cu toate acestea, în prezent sunteți obligați să aveți vinieta ecologică, așa-numita Umweltplakette, lipită pe parbrizul mașinii. Majoritatea orașelor - incluzând Berlin, Frankfurt, Köln și München - permit accesul doar vehiculelor cu bulina verde. Obligația se aplică atât mașinilor germane, cât și celor străine, iar în eventualitatea încălcării acestor reguli puteți să fiți amendați cu până la 80 €, aproximativ 387 RON.

Puteți să cumpărați vinieta ecologică pentru Germania cu livrare gratuită.

Obține indicații de orientare

arată opțiuni ascunde opțiuni

COMANDĂ-ȚI BULINA AICI

Ia-ți Bulina Ecologică cu livrare GRATUITĂ.