Ce să nu uitați când mergeți cu mașina în Germania

Ce să nu uitați când mergeți cu mașina în Germania

Fie că plecați în călătorie pentru a explora, la cumpărături sau în interes de afaceri, familiarizarea cu obligațiile și regulile principale de condus în Germania chiar merită - literalmente. Veți evita amenzi de mii de lei sau chiar suspendarea permisului pentru câteva luni. În general, trebuie să nu uitați să afișați vinieta ecologică la intrarea în orașe, să aveți echipamentul obliagtoriu și să conduceți în limitele de viteză.

Vinieta ecologică - Umweltplakette

Ce este și pentru ce este?

Abțibildul ecologic (bulină sau vinietă) indică nivelul de poluare a aerului provocat de un autoturism sau camion după culoare: buline verzi, galbene sau roșii. Accesul în așa-numitele zone ecologice ("Umwelt ZONE") în centrul orașelor este permis doar mașinilor care au un nivel scăzut de poluare a aerului. De exemplu, în prezent, doar proprietarii de mașini mai noi pot să primească bulina verde cea mai strictă. Puteți să găsiți aici categoria de bulină pe care o veți primi. Neconformarea la aceste reguli se pedepsește cu amendă de 80 €, aproximativ 387 RON.

Unde am nevoie de ea?

Dacă mergeți în orașele germane mari, nu veți putea să evitați achiziționarea vinietei ecologice. Zonele ecologice au fost introduse în, de exemplu, Berlin, München, Dortmund, Frankfurt și alte orașe, o listă care continuă să crească în fiecare an.

Cum o obțin?

Puteți să comandați vinieta online cu livrare gratuită în termen de 7 zile. Veți avea nevoie de informațiile din certificatul de înmatriculare a vehiculului când completați comanda online.

Echipament obligatoriu

Cel puțin 1 vestă reflectorizantă, un triunghi reflectorizant și o trusă de prim ajutor sunt, la fel ca în țara noastră, obligatorii în Germania. Dacă nu respectați aceste reguli, veți plăti o amendă de 15 €. Dacă plecați în călătorie iarna, nu uitați lanțurile de zăpadă care sunt necesare pe anumite secțiuni de drum.

 

Regulile de circulație

Deși nu există o limită generală de viteză pe autostrăzi în Germania, recomandarea generală este de 130 km / h. Normal, trebuie să conduceți în limitele de viteză care se aplică pe anumite secțiuni ale autostrăzii. Când conduceți prin municipalități, respectați limita maximă de viteză de 50 km / h.

Deocamdată nu trebuie să plătiți taxe pe autostrăzile germane. Acest lucru este planificat să se schimbe în 2019.

Folosirea luminilor de întâlnire în timpul zilei nu este obligatorie.

 

Sistemul de puncte

Șoferilor străini le sunt aplicate de asemenea între 1 și 4 puncte penalizare pentru încălcarea acestor reguli. Dacă un șofer primește 8 puncte, îi este suspendat dreptul de a conduce în Germania până la 6 luni.

 

Alcoolul

Germanii sunt mai toleranți în ceea ce privește alcoolul la volan și este permis condusul cu o concentrație de 0.5 la mie alcool în sânge. Totuși, aceasta nu se aplică și șoferilor sub 21 de ani, conducătorilor de autobuze și camioane și celor care au permisul de conducere de mai puțin de 2 ani.

 

Utilizarea telefonului mobil și alte delicte

Veți plăti o amendă de 60 de euro dacă sunteți surprins vorbind la telefon în timp ce conduceți. De asemenea, regula opririi pe autostradă este mai strictă – o oprire nefondată este pedepsită cu amendă de 30 €, așa că merită să așteptați până la următoarea benzinărie.

COMANDĂ-ȚI BULINA AICI

Ia-ți Bulina Ecologică cu livrare GRATUITĂ.