Ce să nu uitați când mergeți cu mașina în Austria

Ce să nu uitați când mergeți cu mașina în Austria

Fie că mergeți la schi în Alpi, într-un weekend prelungit la Viena sau în vacanță în Croația, aceste ponturi pentru călătoria cu mașina în Austria vă vor fi cu siguranță de ajutor. Vecinii noștri din sud sunt celebri pentru insistența lor în susținerea regulilor proprii de circulație și nici măcar străinii nu sunt iertați. Pentru a evita cheltuielile inutile, nu uitați de vinieta ecologică, de vesta reflectorizantă, de vinieta pentru taxa de autostradă și de documentele necesare.

Vinieta ecologică Pickerl

Ce este și pentru ce este?

Vinieta ecologică indică nivelul de poluare a aerului produs de vehicule. Austrieci recunosc 6 niveluri de poluare care sunt reprezentate de 6 tipuri de viniete, diferite prin culoare. În prezent, obligația se aplică doar camioanelor din categoria N, incluzând și camionetele N1 - ceea ce înseamnă practic toate vehiculele de pasageri corporative. Nerespectarea acestor reguli este pedepsită aspru cu amendă de până la peste 2,000 €. 

Unde am nevoie de ea?

Obligația de a lipi vinieta ecologică pe parbriz este valabilă în Viena, Tirol, Stiria și anumite secțiuni din autostrăzi. Totuși, numărul de zone cu emisii reduse din Austria crește în fiecare an.

 

Cum o obțin?

Puteți să comandați vinieta online cu livrare gratuită în termen de 14 zile. Veți avea nevoie de informațiile din certificatul de înmatriculare a vehiculului când completați comanda online.

Echipament obligatoriu

O vestă reflectorizantă conform normativului EN 471 este un obiect despre care poliția austriacă se va interesa 100% dacă sunteți opriți pentru control. Cu siguranță veți fi amendați dacă nu o aveți. Deși este necesară doar 1 vestă prin lege, recomandăm să cumpărați pentru toți pasagerii. Oricine iese din vehicul pe drum (de exemplu din cauză că vehiculul s-a defectat) trebuie să poarte o astfel de vestă.

Puneți o trusă de prim ajutor și un triunghi reflectorizant în interiorul mașinii, nu în portbagaj.

Folosirea camerelor de bord este interzisă.

Echipamentul de iarnă este valabil în perioada 1 noiembrie – 15 aprilie și include obligația de a avea cauciucuri de iarnă sau lanțuri de zăpadă.

Copiii sub 14 ani și cu o înălțime de până la 150 cm trebuie să călătorească într-un scaun pentru copii.

Regulile de circulație

Un abțibild pentru taxa de autostradă lipit pe parbriz este necesar pentru folosirea autostrăzilor austriece. Puteți să achiziționați un abțibild pentru 10 zile, 2 luni sau 12 luni. Puteți să le cumpărați de la benzinării, case de schimb valutar sau de la sucursalele Cash Point. Nu ezitați să îl cumpărați mai ales în sezonul estival și veți evita cozile și așteptarea.

 

Limite de viteză:

- viteza maximă pe autostradă - 130 km / h.

- viteza maximă pe drumurile principale - 100 km / h.

- viteza maximă în municipalități - 50 km / h.

Folosirea obligatorie a luminilor de întâlnire se aplică doar în cazul unei vizibilități reduse, la fel ca în Germania.

 

Alcoolul

Șoferii experimentați care au permisul de peste 2 ani pot să aibă o concentrație de până la 0.5 la mie alcool în sânge. Această regulă nu se aplică celor care au permisul de puțin timp și șoferilor profesioniști.

 

Închirierea unei mașini

Dacă mașina nu vă aparține, este necesar să aveți o confirmare de închiriere scrisă, în engleză sau de preferat în germană.

COMANDĂ-ȚI BULINA AICI

Ia-ți Pickerl pentru Viena, Stiria și alte orașe. Livrare GRATUITĂ.