Ce să nu uitați când mergeți cu mașina în Franța

Ce să nu uitați când mergeți cu mașina în Franța

Franța este tărâmul făgăduinței pentru șoferi - cu autostrăzi și indicatoare care sunt de cea mai înaltă calitate în Europa. Cu toate acestea, călătoriile cu mașina prin Franța îi pun la mare încercare pe șoferi care trebuie să respecte regulile de circulație de aici, multe dintre ele nemaiîntâlnite în alte țări. Prin urmare, când plănuiți o călătorie, trebuie să verificați echipamentul obligatoriu din mașină, să cumpărați un alcool test și să comandați o vinietă pentru a intra în Paris și alte zone cu emisii reduse.

Vinieta ecologică Crit’Air

Ce este și pentru ce este?

Vinieta ecologică este o bulină care se lipește pe parbrizul vehiculului și ajută la regularizarea poluării aerului și sonore din orașele din Franța și din alte țări. Franța a introdus șase tipuri de viniete ecologice, care se disting prin culori corespondente pentru șase niveluri diferite de poluare. Tipul de vinietă depinde de vechimea, modelul sau motorul vehiculului, iar vinieta se emite pentru un anume vehicul (după numărul de înmatriculare) și are valabilitate nelimitată. Amenzile pentru nerespectarea acestor reguli încep de la 68 € și vor crește.

Unde am nevoie de ea?

Vinietele ecologice sunt necesare în Paris și în alte zone ecologice – de obicei în orașele mari.

O trăsătură specifică zonelor ecologice din Franța este limita lor temporală. De exemplu, în Paris, vinieta este necesară doar pentru o perioadă limitată, de la ora 8:00 la 20:00, de luni până vineri. Puteți să conduceți autoturismul fără vinietă noaptea și în weekend.

Citiți mai multe despre zonele individuale AICI.

 

Cum o obțin?

Puteți să comandați vinieta online cu livrare gratuită în termen de 14 zile. Veți avea nevoie de informațiile din certificatul de înmatriculare a vehiculului când completați comanda online.

Echipament obligatoriu

Echipamentul obligatoriu include o trusă de prim ajutor, un triunghi reflectorizant, un set cu becuri de rezervă, o roată de rezervă și o vestă reflectorizantă. Oricine trebuie să iasă din mașină pe autostradă trebuie să poarte această vestă, așa că ar fi bine să aveți mai multe. O specialitate franceză celebră este obligativitatea de a avea un alcool test.

 

Regulile de circulație

Autostrăzile în Franța sunt cu taxă; taxele se plătesc la bariera de la ieșirea de pe autostradă, cu bani sau cu cardul. Taxa pentru autoturisme este de aproximativ 10 € la 100 km. Toți pasagerii trebuie să folosească centurile de siguranță, iar copiii sub 12 ani trebuie să stea într-un scaun pentru copii.

 

Limite de viteză:

- viteza maximă pe autostradă - 130 km / h.

- viteza maximă pe drumurile principale - 90 km / h.

- viteza maximă în municipalități - 50 km / h.

 

Alcoolul

Puteți să plătiți o amendă de până la 135 € pentru depășirea limitei de alcool în sânge, care este 0,5 la mie.

CĂLĂTOREȘTI ÎN FRANȚA CU MAȘINA?

Ia-ți Crit Air pentru Paris, Grenoble și alte orașe. Livrare GRATUITĂ.