Interzicerea mașinilor pe motorină în Germania

Interzicerea mașinilor pe motorină în Germania

Mașinile pe motorină sunt mari contribuitori la poluarea aerului și prin urmare multe orașe germane au luat în considerare aplicarea unor condiții mai stricte pentru accesul acestora. Așa-zisele zone albastre, în care le este permis accesul doar vehiculelor pe motorină care se încadrează în standardele de emisii Euro 6, sunt planificate mai întâi în Hamburg și Stuttgart. Alte orașe, precum Berlin, Köln, Essen și München, au luat în discuție introducerea acestor zone alături de interzicerea mașinilor pe motorină într-un viitor apropiat.

În prezent sunteți deja obligați să lipiți o vinietă verde pe parbriz când intrați în majoritatea orașelor germane, fie că aveți o mașină pe motorină sau pe benzină.

Deocamdată, mașinile pe motorină cu Euro 6 nu se supun acestei obligații

Majoritatea restricțiilor ar trebui să nu afecteze mașinile pe motorină cu Euro 6, care a intrat în vigoare în septembrie 2014. Prin comparație, sunt aproximativ 2,7 milioane de autoturisme care îndeplinesc această cerință dintr-un total de 15 milioane de autoturisme pe motorină din Germania.

Cu toate acestea, situația este mai complicată și chiar și proprietarii de mașini cu Euro 6 nu pot fi siguri. Conform unor studii, mașinile mai noi cu Euro 6 produc mai mult dioxid de nitrogen decât mașinile cu Euro 4 și Euro 5, ceea ce poate conduce la mai multe discuții și restricții.

Interzicerea mașinilor pe motorină în Hamburg

Accesul pe Max-Bauer-Straße și pe Stresemannstraße din centrul Hamburgului este posibil să fie permis doar vehiculelor pe motorină cu Euro 6 cu bulina albastră. În cazul Stresemannstraße, restricția se va aplica doar camioanelor – deocamdată autoturismelor care se încadrează în clasa Euro 5 le va fi permis accesul.

 

Interzicerea mașinilor pe motorină în Stuttgart

Orașul Stuttgart dorește de asemenea să înăsprească semnificativ condițiile de acces pentru mașinile pe motorină. Totuși, încă nu se cunoaște ce decizie s-a luat, vă vom informa în legătură cu aceste modificări.

Zona albastră în Stuttgart ar trebui să includă majoritatea teritoriului orașului. În faza inițială, a fost introdusă interdicția accesului pentru vehiculele pe motorină care nu aveau Euro 5. Este posibil să existe alte modificări în anii următori.

 

Bulina verde este o condiție pentru accesul în majoritatea orașelor

Accesul în Berlin, Frankfurt, München și alte orașe germane este deja permis doar vehiculelor cu bulina verde - Umweltplakette. Această obligație se aplică atât mașinilor germane, cât și celor străine. Încălcarea acestor reguli se pedepsește cu amendă de până la 80 €, aproximativ 387 RON.

Obține indicații de orientare

arată opțiuni ascunde opțiuni

COMANDĂ-ȚI BULINA AICI

Ia-ți Bulina Ecologică cu livrare GRATUITĂ.