Crit Air – Bulina Ecologică Franța

BULINA ECOLOGICĂ FRANȚA - CRIT AIR

Franța a urmat exemplul altor state europene și a emis buline ecologice pentru autovehicule. O bulină ecologică sau vinietă ecologică, "Crit'Air", este un abțibild pe care îl lipești pe parbriz, la fel ca pe o vinietă. Poți să comanzi online vinieta ecologică și după ce o primești și o lipești pe parbriz va fi clar în ce categorie intră mașina ta.

Pentru Ce Este Bulina Ecologică?

Bulinele ecologice sunt concepute pentru a distinge vehiculele prietenoase cu mediul de cele care poluează aerul din orașe și care contribuie la condițiile precare de viață de acolo. Prin urmare, bulina ecologică determină nivelul de poluare a aerului produs de vehiculul tău, o clasificare indicată de nivelurile de emisii, în baza certificatului de înmatriculare al vehiculului (partea I sau partea II) scanat față-verso. Aceste documente sunt necesare când comanzi online vinieta ecologică "Crit'Air".

Fiecare vinietă ecologică este emisă pentru un vehicul anume și este asociată cu numărul acestuia de înmatriculare. Valabilitatea vinietei este nelimitată, astfel că, doar dacă vrei să cumperi altă mașină, nu trebuie să-ți faci griji că trebuie să o înlocuiești. O comanzi o dată și poți să călătorești prin toată Franța.

Bulinele ecologice în Franța sunt împărțite în șase categorii, există șase tipuri de viniete ecologice. Poți să citești mai multe despre tipurile de viniete ecologice în secțiunea Tipuri de viniete ecologice.

Zone Ecologice în Franța din 2016

Zonele ecologice au fost introduse în Franța în 2016. Franța a făcut acest lucru mai târziu cu doi ani față de alte țări; Austria, de exemplu, a introdus zonele ecologice în Viena și împrejurimile extinse ale acesteia în 2014. Proiectul cu zonele ecologice este încă la început deoarece, în mod treptat, tot mai multe țări se implică, iar cele care deja îl aplică, precum Germania, extind zonele ecologice la un număr de orașe din ce în ce mai mare.

Primul oraș din Franța în care s-a aplicat bulina verde a fost Paris, care a impus obligația de a deține bulina verde din iulie 2016. Se așteaptă ca și alte orașe din Franța, în frunte cu Grenoble, să aplice această obligație în curând. Poți să citești mai multe despre zonele ecologice din Paris în secțiunea Zone Ecologice în Paris.

În ceea ce privește zonele ecologice, Franța a adus câteva aspecte diferite, dacă ne uităm la Germania sau Austria, țări pe care le folosim adeseori ca termen de comparație. La început, obligația de a deține bulina verde "Crit'Air" se aplica doar șoferilor din Franța, mașina cu numere de înmatriculare franțuzești. Obligativitatea de a deține vinieta pentru vehiculele străine a fost introdusă abia în 1. 2. 2017. Poți să afli mai multe informații despre zonele ecologice franceze în secțiunea Zone Ecologice în Franța.

TIPURI DE BULINE ECOLOGICE FRANȚA

În această secțiune vom prezenta tipurile de viniete ecologice pe care le poți cumpăra când soliciți „Crit'Air“ franceză. Îți vom prezenta de asemenea cum poți să cumperi bulina și unde să o pui.

Șase tipuri de buline ecologice

Franța a introdus în total șase tipuri de buline ecologice. La prima vedere, acestea diferă în principal prin culoare, astfel clasificând mașinile în una din cele șase categorii în funcție de nivelul de poluare și permițând poliției din zonele ecologice să le verifice cu ușurință. Fiecare bulină este emisă în baza certificatului de înmatriculare al vehiculului și precizează cât de zgomotoasă și prietenoasă cu mediul este mașina ta.

Tipuri de buline ecologice „Crit'Air“ în Franța

 
Bulina care arată vehiculele cele mai prietenoase cu mediul în Franța este de culoare verde. Totuși, doar vehiculele electrice pot obține această bulină. La polul opus, mașinile marcate cu bulina gri sunt cele mai puțin prietenoase cu mediul. Mașinile produse înainte de 1997 și motocicletele produse înainte de 2000 nu primesc nicio bulină. Culorile celorlalte buline franceze sunt (pornind de le cele mai puțin prietenoase cu mediul) vișiniu, portocaliu, galben și violet. Poți vedea toate tipurile de buline ecologice în imaginea de mai jos.

În partea de sus a fiecărei buline apare inscripția "Crit'Air", care este tipică zonelor ecologice din Franța și poate fi văzută pe indicatoarele rutiere care arată începutul și sfârșitul zonelor ecologice. Poți să citești mai multe despre indicatoarele rutiere și zonele ecologice din Franța în secțiunea Zone Ecologice în Franța.

Cum Să Comanzi "Crit'Air" Franceză

Poți să comanzi cu ușurință online bulina ecologică pentru Franța, ceea ce îți va permite să intri fără probleme în centrul Parisului și al altor orașe. Ai nevoie doar de certificatul de înmatriculare al vehiculului (partea I sau partea II). Vei primi vinieta ecologică franceză prin poștă în 14 zile. Transportul este gratuit.

Poți să comanzi bulina ecologică pentru Franța la fel de ușor precum cea pentru Germania sau Austria. Întotdeauna bulina ecologică are un termen de valabilitate nelimitat pentru numărul de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost emisă și este valabilă în toată Franța.

Unde Să Pui Vinieta Ecologică

Vinieta ecologică pentru Franța este lipită pe parbrizul vehiculului, în colțul de sus sau de jos din partea dreaptă. Poți să o lipești, de exemplu, lângă vinieta de drum.

Deîndată ce ai lipit vinieta pe parbriz poți să pleci la drum fără griji. Vinieta ecologică îți permite să intri în centrul Parisului și în alte zone ecologice din Franța, în funcție de tipul de bulină pe care l-a obținut vehiculul tău.

CĂLĂTOREȘTI ÎN FRANȚA CU MAȘINA?

Ia-ți Crit Air pentru Paris, Grenoble și alte orașe. Livrare GRATUITĂ.