Pickerl – Bulina ecologică Austria

BULINA ECOLOGICĂ AUSTRIA – PICKERL

Ce Este o Bulină Ecologică

Zonele cu emisii reduse au fost implementate și în vecina Austria, unde sunt în vigoare în mai multe locuri. Îți vom spune în această pagină unde și ce vehicule au nevoie de vinietă ecologică, cunoscută sub numele de Umwelt-Pickerl, cât costă această vinietă, ce amenzi există și alte informații.

Valabilitatea bulinei ecologice

Având în vedere că poți obține vinieta ecologică în baza părții a II-a a certificatului de înmatriculare și este asociată cu seria VIN a vehiculului pentru care a fost emisă, valabilitatea acesteia este nelimitată.

Amenzi și unde să lipești vinieta ecologică pentru Austria

Pentru nemarcarea vehiculului cu bulina ecologică se aplică amenzi drastice – de până la 2180 Euro. Reține că pentru a traversa zonele cu emisii reduse din Austria nu poate fi utilizată vinieta ecologică germană. Lipește vinieta pe parbriz, fie în colțul din dreapta jos, lângă vinieta de drum, fie în colțul din dreapta sus.

PICKERL AUSTRIA - TIPURI

Ce Vehicule Trebuie Marcate?

Austria clasifică vehiculele în câteva categorii, doar unele dintre ele au nevoie de bulina ecologică. Între timp, obligația nu se aplică și pentru restul acestora. Mai întâi să aruncăm o privire asupra listei cu categoriile care ne interesează:

  • Categoria L - vehicule cu motor care de obicei au mai puțin de patru roți
  • Categoria M - vehicule cu motor cu cel puțin patru roți și care sunt utilizate pentru transportul persoanelor
  • Categoria N - vehicule cu motor cu cel puțin patru roți și care sunt utilizate pentru transport de marfă (vehiculele unei companii)
  • Categoria O – vehicule cu remorcă
  • Categoria T - tractoare agricole și forestiere

Obligația de a lipi o vinietă ecologică pe vehicul se aplică doar vehiculelor din categoria N, inclusiv categoria N1, care înseamnă camioane ușoare. Deocamdată, vehiculele din celelalte categorii nu au nevoie de bulină. Astfel, obligația de a desemna vehiculele cu motor nu se aplică autoturismelor (M1), autobuzelor (M2, M3), motocicletelor (L) sau tractoarelor (T). Vehiculelor de epocă, cu numere de înmatriculare marcate cu litera "V" și certificat de vehicul de epocă le este permis accesul în zona cu emisii reduse.

Care Este Tipul de Vinietă Ecologică de Care Am Nevoie?

Austria distinge șase niveluri de poluare a aerului. Aceasta înseamnă că pentru vehiculul tău poți să obții unul din cele șase tipuri de buline ecologice, care arată că vehiculul aparține unei anumite clase de emisii.

Bulinele ecologice sunt emise în baza Directivei de Emisii a EEC / EC (regulamentul ECE). Pentru a obține bulina ecologică ai nevoie de certificatul de înmatriculare al vehiculului (partea a II-a), după care vei primi un abțibild corespunzător. Pentru a comanda vinieta ecologică online, care va fi livrată în 14 zile prin poștă, trebuie doar să ne trimiți o copie a certificatului de înmatriculare și noi ne vom ocupa de restul.

Cum Să Obții Bulina Eco

Obligația de a deține o bulină ecologică se aplică tuturor (inclusiv vehiculelor străine). Prin intermediul acestui site poți să comanzi cu ușurință o bulină ecologică pe care o vei primi prin poștă în maximum 14 zile. Fără taxe de livrare.

Poți să comanzi bulina ecologică pentru Austria la fel de ușor precum cea pentru Franța sau Germania. Întotdeauna bulina ecologică are o perioadă de valabilitate nelimitată pentru numărul de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost emisă.

COMANDĂ-ȚI BULINA AICI

Ia-ți Pickerl pentru Viena, Stiria și alte orașe. Livrare GRATUITĂ.