Vinieta Ecologică Germania

VINIETA ECOLOGICĂ GERMANIA – UMWELTPLAKETTE

Ce Este O Bulină Ecologică

O bulină ecologică, denumită și Umweltplakette sau vinietă ecologică, este o bulină cu care trebuie să-ți marchezi mașina la intrarea în anumite orașe germane. Deținerea acestei buline este obligatorie prin lege pentru că demonstrează cât de mult poluează mediul vehiculul tău.
Există mai multe tipuri de buline ecologice (verde, galbenă, roșie și niciuna) și vei primi o anumită bulină în baza precizărilor despre emisii ale EEC/EC și consemnate în documentele de înmatriculare ale mașinii.

De la 1 martie 2007, orașele germane au opțiunea de a crea așa-numitele zone ecologice. Doar vehiculele marcate pot intra în aceste zone. De obicei acestea se află în centrul orașului sau, alternativ, în împrejurimi. De exemplu: Berlin, München, Frankfurt pe Main etc. (Unde este necesară?)

Ce Vehicule Trebuie Marcate

Obligația de a-ți marca vehiculul cu o bulină ecologică corespunzătoare se aplică și vehiculelor înmatriculate în străinătate. Bulina este valabilă pe viață. Obligația se aplică: mașinilor, camioanelor și autobuzelor. Nu se aplică motocicletelor și tractoarelor.

Indicatoare Rutiere

Zonele ecologice sunt indicate prin semnul de circulație “Umwelt ZONE”, așa cum apare în fotografie. Un indicator suplimentar, poziționat sub primul, pe care scrie “frei” menționează care este tipul de bulină ecologică de care ai nevoie. Vei plăti o amendă de până la 80 de euro dacă intri în aceste zone ecologice fără Umweltplakette valabilă.

TIPURI DE BULINE ECOLOGICE

Aici poți să afli ce tip de bulină ecologică trebuie să cumperi pentru vehiculul tău.

În secțiunea Valabilitatea Bulinelor Ecologice poți să verifici în care orașe germane poți să intri fără bulină ecologică.

Bulinele ecologice sunt asociate cu nivelul de poluare a aerului al fiecărui vehicul. Acestea sunt împărțite în patru clase. Prin urmare vorbim de patru clase de emisie ale bulinelor ecologice (cu cât clasa de emisie este mai mare, cu atât vehiculul este mai prietenos cu mediul).

Rezultă din lista de buline ecologice că vehiculele care au a patra clasă de vinietă ecologică sunt cele mai ecologice, prin urmare acestea poluează cel mai puțin mediul. Bulinele ecologice sunt clasificate după culoare – verde, galben și roșu.

 

Ce Tip de Bulină Ecologică Pot Să Cumpăr

Tipurile de buline ecologice sunt importante pentru diferențierea vehiculelor cărora le este permis accesul în anumite zone ecologice. În majoritatea zonelor ecologice este permis accesul doar vehiculelor cu bulină verde, deși în unele dintre acestea este permis și accesul celor cu bulină galbenă. Poți să afli mai multe despre care sunt orașele germane în care trebuie să-ți marchezi mașina și cu ce tip de bulină ecologică în secțiunea menționată mai sus - Valabilitatea Bulinelor Ecologice.

Poți să găsești cu ușurință ce tip de bulină ecologică vei obține pentru vehiculul tău în următorul tabel rezumativ. (Nivelul Euro reprezintă precizările despre emisii ale EEC/EC consemnate în documentele de înmatriculare.)

Tipul de bulină depinde de fiecare vehicul. Pentru a obține o bulină ecologică aveți nevoie de documentul de înmatriculare în original. Clasa de emisii a unei buline ecologice este determinată în funcție de precizările despre emisii ale EEC/EC (reglementarea ECE), care sunt consemnate în documentul de înmatriculare.

Dacă în documentul de înmatriculare nu sunt consemnate precizările despre emisii ale EEC/EC sau reglementarea ECE, trebuie să obțineți precizările despre emisii sau reglementarea împreună cu declarația producătorului vehiculului sau a centrului autorizat de testare DEKRA Automotive PLC.

În cazul în care proprietarul vehiculului este o companie de leasing și este consemnată în documentul de înmatriculare, aveți nevoie de documentul de înmatriculare în original sau în copie și de certificatul de înmatriculare a vehiculului sau certificatul MOT pentru a cumpăra o bulină ecologică.

Majoritatea mașinilor cu motoare pe benzină care au convertor catalitic cu trei căi (ceea ce reprezintă norma din anii 90) pot obține o bulină verde în baza datelor consemnate în documentul de înmatriculare. Situația este mai complicată pentru mașinile pe motorină care produc praf fin. De aceea doar mașinile moderne produse în anii recenți vor obține cel mai probabil o bulină verde (de obicei mașinile produse după 1.1. 2006).

Cum Să Obții Bulina Ecologică

Obligația de a deține bulina ecologică se aplică tuturor (și vehiculelor din străinătate). Prin intermediul acestui site poți să comanzi cu ușurință o bulină ecologică și o vei obține prin poștă în maximum 7 zile. Nu există taxe suplimentare de livrare.

Poți să comanzi bulina ecologică pentru Germania la fel de ușor precum cea pentru Franța sau Austria. Bulina ecologică are întotdeauna un termen de valabilitate nelimitat pentru numărul de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost emisă.

COMANDĂ-ȚI BULINA AICI

Ia-ți Bulina Ecologică cu livrare GRATUITĂ.