Zona Ecologică Chambéry

ZONA VERDE CHAMBÉRY

Tipul de vinietă ecologică necesar în Chambéry: CritAir 3 și superior

CritAir sticker France

 

Poți să afli mai multe informații despre tipurile de buline ecologice din secțiunea Tipuri de Buline Ecologice.

 

Zone Ecologice în Chambéry

Pe 21 noiembrie 2017, a intrat în vigoare o zonă de urgență cu emisii reduse (ZPA) în Chambéry, prefectura departamentului Savoie. Atât șoferii francezi, cât și cei străini pot intra în zona activată cu emisii reduse cu o bulină valabilă Crit'Air pentru clasele de emisii E, 1, 2 și 3. Este interzisă intrarea mașinilor cu clase de emisii inferioare sau fără bulină.

Precum în Germania, Austria și alte țări europene, Franța încearcă să îmbunătățească mediul și calitatea vieții rezidenților din orașele mari.

 

Harta Zonei Ecologice Chambéry

Obține indicații de orientare

arată opțiuni ascunde opțiuni

Valabilitatea Zonei cu emisii reduse Chambéry

Aceasta este o zonă de urgență cu emisii reduse care este activată dacă limitele de emisii sunt depășite timp de mai mult de 2 zile consecutive.

- după 2 zile de urgență creată de smog – accesul este permis doar vehiculelor cu vinietă Crit'Air E, 1, 2 și 3,

- odată cu un nivel de smog care durează mai mult – prefectul departamentului poate să înăsprească condițiile și restricțiile de acces.

Dacă intri fără bulina ecologică în zona activată cu emisii reduse, vei plăti o amendă de 68 € (aproximativ 322 RON), care poate crește până la 375 € (aproximativ 1774 RON) în cazul plăților întârziate.

Cu mașina în Chambéry

Călătorești în Savoie-Chambéry cu mașina?

De la 21. 11. 2017, mașinile străine trebuie marcate cu bulina ecologică “crit'air”. Această așa-numită zonă de urgență cu emisii reduse intră în vigoare când un nivel ridicat de smog durează mai mult de 2 zile. Prin urmare doar vehiculele cu vinieta Crit'air E, 1, 2 și 3 pot să intre în zona activată cu emisii reduse. Există 6 tipuri de buline în Franța care demonstrează cât de mult este implicat vehiculul în poluarea aerului. Dacă nu respecți aceste reguli, poți să plătești o amendă între 68 și 375 € (aproximativ 322 – 1774 RON).

Întreg departamentul Savoie intră în zona cu emisii reduse Chambéry, cu zonele zonei activate determinate de deputații departamentului dacă sunt în stare de urgență.

Comandă bulina ecologică pentru a intra în Chambéry și ai livrare gratuită!

Bulina are valabilitate nelimitată și trebuie lipită în colțul din dreapta jos al parbrizului.

CĂLĂTOREȘTI ÎN CHAMBÉRY CU MAȘINA?

Ia-ți Crit Air pentru Chambéry, Paris și alte orașe. Livrare GRATUITĂ.