Zona ecologică Grenoble

ZONA VERDE GRENOBLE

Tip de vinietă ecologică necesar în Grenoble: Cel puțin Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

Poți să afli mai multe informații despre tipurile de buline ecologice din secțiunea Tipuri de Buline Ecologice.

 

Zone Ecologice în Grenoble

Pe lângă capitala Franței, Grenoble a introdus zona cu emisii reduse pe 1 noiembrie 2016. Aceasta este așa-numita zonă de urgență cu emisii reduse (ZPA), care intră în vigoare în cazuri de condiții excepționale de emisii mari. Din 1 aprilie 2017, în zilele cu o mare poluare a aerului, șoferii străini de autoturisme au de asemenea nevoie de o bulină ecologică valabilă.

Alte orașe franceze vor face în curând același lucru. Urmând exemplul GermanieiAustriei și Danemarcei, Franța încearcă să îmbunătățească mediul în toate orașele mari, care pot introduce zonele ecologice conform voinței proprii.

 

Harta Zonei cu emisii reduse din Grenoble

Obține indicații de orientare

arată opțiuni ascunde opțiuni

 

Valabilitatea Zonelor Ecologice în Grenoble

 

Zonei cu emisii reduse (ZCR)

Pentru autobuze din categoriile M2 și M3 și camioane din categoriile N2 și N3

Toată săptămâna 8 am – 8 pm

Autoturismele M1, N1 și motocicletele

Luni - Vineri 8 am – 8 pm

Dacă vei vizita vreodată Grenoble cu autoturismul, nu uita că zonele ecologice se aplică doar în zilele lucrătoare.

 

De urgență Zonei cu emisii reduse (ZPA)

În cazul în care calitatea aerului se înrăutățește și ține 5 zile sau mai multe, accesul este permis doar mașinilor cu bulină ecologică valabilă Crit'Air și la o viteză redusă. După 7 zile, regulile sunt înăsprite și doar vehiculele cu Crit'Air E, 1, 2 și 3 pot intra în oraș.

Dacă intri fără bulina ecologică în zona activată cu emisii reduse, vei plăti o amendă de 68 € (aproximativ 322 RON), care poate crește până la 375 € (aproximativ 1774 RON) în cazul plăților întârziate.

Cu mașina în Grenoble

Călătorești în Grenoble cu mașina?

De la 1. 4. 2017, mașinile străine trebuie marcate cu bulina ecologică “crit'air”. Această așa-numită zonă de urgență cu emisii reduse intră în vigoare când limitele de emisii sunt depășite timp de mai mult de 5 zile. Doar vehiculele cu vinieta crit'air pot astfel să intre în zona activată cu emisii reduse. După 7 zile regulile se înăspresc și doar vehiculelor din clasele E, 1, 2 și 3 le este permis accesul în oraș. Există 6 tipuri de buline în Franța care demonstrează cât de mult este implicat vehiculul în poluarea aerului. Dacă nu respecți aceste reguli, poți să plătești o amendă între 68 și 375 € (aproximativ 322 – 1774 RON).

Zona cu emisii reduse din Grenoble include partea centrală a orașului și este mărginită de râurile Drac și Isère, precum și de drumurile D1090 și D1532.

Comandă bulina ecologică pentru a intra în Grenoble și ai livrare gratuită!

Bulina are valabilitate nelimitată și trebuie lipită în colțul din dreapta jos al parbrizului.

CĂLĂTOREȘTI ÎN GRENOBLE CU MAȘINA?

Ia-ți Crit Air pentru Grenoble, Paris și alte orașe. Livrare GRATUITĂ.