Zona ecologică Le Grand Paris

ZONA VERDE Grand Paris

În iulie 2019, a fost introdusă o nouă zonă ecologică în Paris - Grand Paris, astfel fiind extins semnificativ teritoriul în care se aplică restricții vehiculelor mai puțin prietenoase cu mediul. Această zonă are valabilitate permanentă în anumite zile, indiferent de situația aerului din acel moment (așa cum este cazul în zona de urgență Paris ZPA, care intră în vigoare când sunt depășite limitele de emisii).

 

Tip de vinietă ecologică necesar în Grand Paris: roșu Crit'Air 4

CritAir sticker France

 

Puteți să citiți mai multe despre vinietele ecologice din Franța în secțiunea Tipuri de viniete ecologice.

 

Despre zona cu emisii reduse Grand Paris

Zona cu emisii reduse este situată pe teritoriul așa-numitului Paris Mare, o aglomerare extinsă din jurul orașului francez cu o arie de aproximativ 815 km², care include 131 de municipalități cu peste 7 milioane de locuitori. În principiu, granița zonei cu emisii reduse urmează teritoriul definit de autostrada A86, care, însă, rămâne în afara zonei.
În prezent (iulie 2019), zona este valabilă în 47 de districte ale orașului - porțiunile evidențiate cu galben pe harta de mai jos, urmând ca și altele să fie introduse.
Zona este permanentă, indiferent de nivelul de poluare a aerului din acel moment, așa cum se întâmplă și în alte zone franceze.
Încălcarea regulilor este pedepsită drastic în Franța – întinzându-se de la o mustrare din partea unui polițist până la o amendă cuprinsă între € 68 și € 375.

Mai multe informații despre zona ecologică din centrul Parisului aici.

 

Harta zonei cu emisii reduse Grand Paris

Obține indicații de orientare

arată opțiuni ascunde opțiuni

 

Valabilitatea zonei cu emisii reduse

  • din 1.7.2019 – de luni până vineri, de la 8 AM la 8 PM, este permis accesul doar vehiculelor cu vinietă ecologică valabilă Crit'Air din clasele E, 1, 2, 3 sau 4. Pentru camioane (N2, N3) și autobuze, se aplică aceleași crierii și limite temporale și în weekenduri și în sărbătorile legale.
  • din 1.1.2021 – este planificată interzicerea accesului vehiculelor cu Crit'Air 4
  • din 1.7. 2022 – este planificată interzicerea accesului vehiculelor cu Crit'Air 3
  • din 1.1.2024 – este planificată interzicerea accesului vehiculelor cu Crit'Air 2, respectiv a tuturor vehiculelor pe motorină

 

 

Limitele zonei

Zona ecologică este mărginită aproximativ de autostrada A86, care cuprinde o mare conurbație din jurul capitalei Franței, alcătuită din 131 de districte municipale. Având în vedere că fiecare unitate administrativă decide individual cu privire la introducerea unei zone, zona cu emisii reduse este activă în prezent doar în 47. Totuși, vor urma și altele.
Zona Grand Paris include pădurile urbane Bois de Boulogne și Bois de Vincennes, precum și autostrada aglomerată Boulevard périphérique care încercuiește perimetrul interior al Parisului.
Autostrada A86 nu este inclusă în zonă.

 

Cu mașina în Paris

Călătoriți cu mașina în Paris?

Din iulie 2019, autoturismele trebuie să aibă afișată vinieta ecologică Crit'Air. Bulina trebuie lipită la intrarea în zona Grand Paris de luni până vineri, între 8 AM și 8 PM. În Franța există 6 tipuri de buline, iar accesul în zona Parisul Mare este permis acum mașinilor și camioanelor care au cel puțin vinieta ecologică roșie Crit'Air 4.
Dacă nu respectați aceste reguli, riscați o amendă cuprinsă între € 68 și € 375.

Aglomerarea Parisul Mare, mărginită de autostrada A86, face parte din zona cu emisii reduse Grand Paris.

Comandați vinieta ecologică pentru Paris și o livrăm gratuit în termen de 14 zile!

Bulina are valabilitate nelimitată și trebuie lipită în colțul din dreapta jos al parbrizului.

CĂLĂTOREȘTI ÎN Grand Paris CU MAȘINA?

Ia-ți Crit Air pentru Paris, Grenoble și alte orașe. Livrare GRATUITĂ.