Zona ecologică Lyon

ZONA VERDE LYON

Tip de vinietă ecologică necesar în Lyon: În funcție de nivelul de alertă

CritAir sticker France

 

Poți să afli mai multe informații despre tipurile de buline ecologice din secțiunea Tipuri de Buline Ecologice.

 

Zone Ecologice în Lyon

De la sfârșitul anului 2016, o așa-numită zonă de urgență cu emisii reduse (ZPA) a fost introdusă în Lyon, aceasta intrând întotdeauna în vigoare când se atinge un nivel mare de poluare a aerului.

Regulile inițiale restricționau accesul vehiculelor în dacă numărul acestora de înmatriculare se termina cu un număr impar sau par. De la 16. 11. 2017, permisiunea de acces este guvernată doar de clasa bulinei ecologice.

 

Harta zonei cu emisii reduse din Lyon

Obține indicații de orientare

arată opțiuni ascunde opțiuni

 

Valabilitatea Zonelor Ecologice din Lyon

Condițiile de acces se bazează pe nivelul de alertă la smog:

- când se atinge nivelul N1 – accesul este permis doar vehiculelor cu vinietă Crit'Air,

- când se atinge nivelul N2 - după 2 zile de alertă de smog, accesul este permis doar vehiculelor cu vinietă Crit'Air 0, 1, 2 și 3

- când se atinge nivelul N3 – când deteriorarea aerului durează mai mult, accesul este permis doar vehiculelor cu vinietă 0, 1 și 2

Dacă intri fără bulina ecologică în zona activată cu emisii reduse, vei plăti o amendă de 68 € (aproximativ 322 RON), care poate crește până la 375 € (aproximativ 1774 RON) în cazul plăților întârziate.

Zonele Ecologice Se Aplică Șoferilor Străini

De la 1. 4. 2017, atât vehiculele franceze, cât și cele străine care trec prin zonele activate cu emisii reduse din Lyon trebuie să aibă lipită pe parbriz vinieta Crit'Air, ceea ce le permite să intre în oraș.

 

Cu mașina în Lyon

Călătorești în Lyon cu mașina?

De la 1. 4. 2017, mașinile străine trebuie marcate cu bulina ecologică “crit'air”. Această așa-numită zonă de urgență cu emisii reduse intră în vigoare când nivelul smogului crește. După 2 zile de alertă de smog, accesul este permis doar vehiculelor cu bulina crit'air din clasele E, 1, 2 și 3. Apoi condițiile se înăspresc dacă alerta de smog durează mai mult. Există 6 tipuri de buline în Franța care demonstrează cât de mult este implicat vehiculul în poluarea aerului. Dacă nu respecți aceste reguli, poți să plătești o amendă între 68 și 375 € (aproximativ 322 – 1774 RON).

Tot orașul, inclusiv adiacentul Villeurbanne și drumurile interioare, intră în zona cu emisii reduse din Lyon. Restricțiile nu se aplică pe autostrăzile A6, A7 și A42 și în tunelul A6.

Comandă bulina ecologică pentru a intra în Lyon și ai livrare gratuită!

Bulina are valabilitate nelimitată și trebuie lipită în colțul din dreapta jos al parbrizului.

CĂLĂTOREȘTI ÎN LYON CU MAȘINA?

Ia-ți Crit Air pentru Lyon, Paris și alte orașe. Livrare GRATUITĂ.