Zona ecologică Paris

ZONA VERDE PARIS

Paris a fost primul oraș din Franța care a introdus zonele ecologice. Aceasta nu este totuși o surpriză deoarece, la fel ca în cazul altor state europene, întotdeauna capitala a dat un exemplu pe care ceilalți să-l urmeze.

 

Tip de vinietă ecologică necesar în Paris: Cel puțin Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

Poți să afli mai multe informații despre tipurile de buline ecologice din secțiunea Tipuri de Buline Ecologice.

 

Zone Ecologice în Paris doar de Luni până Vineri

Paris a încercat anterior să limiteze traficul în oraș, să reducă zgomotul și să îmbunătățească calitatea aerului. Din septembrie 2015, tuturor autobuzelor și camioanelor de peste 3,5 tone cu data fabricației anterioare datei de 1 octombrie 2001 li s-a interzis accesul în oraș. Această interdicție se aplică zilnic, inclusiv în weekend, de la 8 am la 8 pm.

Interdicția de a intra în oraș a fost extinsă în 2016 tuturor vehiculelor produse înainte de 1997 și motocicletelor produse înainte de 2000. Aceste vehicule nu îndeplinesc nici măcar al șaselea standard, cel mai slab tip de bulină ecologică. Există șase tipuri de buline ecologice în Franța, unde doar vehiculele electrice primesc cel mai bun tip.

Vă rugăm rețineți: zona ecologică permanentă este și în zona extinsă a Parisului.
Mai multe informații despre zona ecologică Grand Paris aici.

 

Zona Ecologică Paris Harta

Obține indicații de orientare

arată opțiuni ascunde opțiuni

 

Valabilitatea Zonelor Ecologice în Paris

Pentru autobuze din categoriile M2 și M3 și camioane din categoriile N2 și N3

Toată săptămâna 8 am – 8 pm

Autoturisme M1, N1 și motociclete

Luni - Vineri 8 am – 8 pm

Dacă vreodată vei vizita Franța cu autoturismul, nu uita că zonele ecologice se aplică doar în zilele lucrătoare.

 

 

Zonele Ecologice Se Aplică Șoferilor Străini din 1. 2. 2017

Încă nu este clar cum Paris și Franța în general vor înăspri implementarea zonelor ecologice. De exemplu, în Germania este ceva obișnuit ca accesul în oraș să fie treptat interzis vehiculelor mai puțin prietenoase cu mediul până când acesta va fi permis doar celor cele mai prietenoase cu mediul. Probabil că vor fi întreprinse demersuri pentru eliminarea vehiculelor mai vechi.

Obligația de a avea o vinietă ecologică lipită pe parbriz când intri în zona ecologică se aplică și vehiculelor străine de la 1.2. 2017, fără excepții.

 

Sancțiuni

Paris ia foarte în serios zonele ecologice, așa cum rezultă din sancțiuni, care pot fi aplicate când șoferii încalcă obligativitatea de a avea vinieta ecologică pe parbriz. Deși inițial poliția doar îi avertiza pe șoferi, din ianuarie 2017 se aplică amenzi substanțiale. Dacă nu respecți aceste reguli, poți să primești o amendă între 68 € și 375 € (aproximativ 322 – 1774 RON). Vinieta are valabilitate nelimitată pentru vehiculul tău și poți să o folosești când călătorești prin toată Franța.

 

Cu mașina în Paris

Călătorești în Paris cu mașina?

De la 1. 2. 2017, mașinile străine trebuie marcate cu bulina ecologică “crit'air”. În Paris, obligația de a avea bulina crit’air lipită pe parbriz este limitată în timp, de luni până vineri, între orele 8:00 - 20:00. În Franța există șase tipuri de buline, iar accesul în Paris pentru autoturismele pe motorină este permis celor din categoriile 1 – 4, în timp ce celor pe benzină dacă sunt în categoriile 1 - 3. Dacă nu respecți aceste reguli riști o amendă cuprinsă între 68 € și 375 €.

Toată partea interioară a orașului, mărginită de centura “Boulevard Périphérique”, intră în zona cu emisii reduse din Paris.

Comandă bulina ecologică pentru a intra în Paris și ai livrare gratuită!

Bulina are valabilitate nelimitată și trebuie lipită în colțul din dreapta jos al parbrizului.

CĂLĂTOREȘTI ÎN PARIS CU MAȘINA?

Ia-ți Crit Air pentru Paris, Grenoble și alte orașe. Livrare GRATUITĂ.